Hoppa till sidans innehåll

Tävlingar


MF19 tävlingsframgångar

MF19 fäktungdomar tävlar regelbundet både nationellt och internationellt. I Sverige tävlar man i en Masterserie med ett 20-tal tävlingar för värja och florett i olika klasser. Efter fäktsäsongen utses vinnare i de olika klasserna.

 

MF19 egna tävlingar

Varje år arrangerar MF19 tre stora tävlingar. För varje år har det blivit allt större  internationellt deltagande.

 

Jönssons Pokal

Denna ungdomstävling var från början en florettävling främst tänkt för nybörjare, men har utvecklats till en ungdomstävling för alla åldersklasser. På senare år har även värjklasserna introducerats och blivit en populär del av tävlingen. Deltagarantalet brukar ligga runt 150 fäktare. Jönssons Pokal är också speciell såtillvida att lördagen alltid är individuella tävlingar och söndagen är lagtävling. Just lagtävling för ungdomar är en ovanlig tävlingsform i Sverige. Internationellt deltar fäktare framförallt från Danmark, men även från andra Europeiska länder. Tävlingen hålls oftast i anslutning till Lucia.  

 

Malmö Open

Denna tävling ingår i den svenska Masterserien. Här fäktar man både florett och värja i olika ålderklasser. Även Malmö Open är en stor tävling med drygt 250 starter och ofta med många nationer representerade. Idag finns representanter från Danmark, Finland, Tyskland, Polen, Ryssland och Italien.

Malmö International

Tävlingen är en värjtävling och består av seniortävling dam och herr, veterantävling dam och herr samt lagtävling dam och herr. Det internationella inslaget är stort med deltagare från framförallt Europa. Ofta har den utsetts till Nordiskt mästerskap med hela eliten från våra grannländer som deltagare.

Förrutom dessa tre lite större tävlingar anordnar vi även en tävling i Sydsvenska cupen - Sydkampen, som startades som instegstävling för nybörjare, men är idag tävling för alla klasser. 

Kontakta Orvar Jönsson e-mail: This is a mailto link om du vill veta mer om MF19 tävlingar .

Uppdaterad: 08 NOV 2017 22:13 Skribent: Ulrika Granath

 

MF19 firar 100 år!


 Stipendium

 

 

 


 

 

SvFF logga 110x103

 


Postadress:
Malmö FK 1919 - Fäktning
Ernst Jakobssons gata 11
21238 Malmö

Kontakt:
Tel: +46708499585, +46733462900
E-post: This is a mailto link

Se all info