Hoppa till sidans innehåll

Veteranfäktning


Fäktning  är en av de sporter som man kan utöva under större delen av sitt liv, inte bara som ung, snabb och uthållig utan även som äldre, där kanske snabbheten och uthålligheten ersatts av erfarenhet, rutin och ”list”.

För att tillgodose den som kommit upp i åren och ändå inte vill släppa kontakten med sin sport från yngre dar, finns veteranfäktningen som ett som ett utmärkt alternativ för att hålla igång kroppen och samtidigt ha minst lika roligt som då.

Intresset för veteranfäktning är stort i hela världen, och på kontinenten finns flera länder som har egna veteranfäktförbund med tusentals aktiva.

Även tävlingsverksamheten är stor med både SM, NM, EM, VM samt ett antal andra lokala tävlingar där Ystadtävlingen varje sommar bruka locka deltagare från många länder.

Sverige har alltid hållit sig framme internationellt med både Europamästare och världsmästare ett flertal gånger.

Som veteranfäktare räknas man om man är 40 år eller äldre, och i tävlingssammanhang delas man in i åldersgrupperna 40-50 år, 50-60 år, 60-70 år och över 70 år.

I MF19 är vi ett antal ”gamlingar” som fäktar värja, och vi ser gärna att fler gör oss sällskap i vår fantastiska fäktlokal på Ernst Jakobssons gata 11.

 

Tycker du att det här låter lockande och känner att du behöver röra på dig och gärna vill återuppliva gamla minnen, hör av dig till Per Svensson, tel. 0708-565632 alt. This is a mailto link, så skall jag berätta mer.

 

Du vet väl om att det finns en förening för veterande med en egen hemsida: www.nordiskeveteraner.net

 

Välkomna!

 

Vi ses på pisten.

Per Svensson

Uppdaterad: 08 AUG 2017 21:41

 

MF19 firar 100 år!


 Stipendium

 

 

 


 

 

SvFF logga 110x103

 


Postadress:
Malmö FK 1919 - Fäktning
Ernst Jakobssons gata 11
21238 Malmö

Kontakt:
Tel: +46733462900
E-post: This is a mailto link

Se all info